Renhållningen nominerade till designpris!

Svenska_Designpriset_nominerad_logo

Vi på Renhållningen är superglada över att kunna meddela att våra animerade informationsfilmer har blivit nominerade till Svenska Designpriset 2017.

Mellan den 11-17 september behöver vi just din röst!

Under 2016 togs en serie animationer fram under samlingsrubriken Ett grönare Kristianstad. Filmerna har nu blivit nominerade till Svenska Designpriset 2017 i kategorin för Rörlig bild/film. De är producerade av det Malmöbaserade produktionsbolaget Yellow Kid.

Filmerna förklarar och ger tips om återvinning och kretslopp. Kortversioner av filmerna har visats som lokal bioreklam på Kosmorama.

Filmerna har fått en tydlig känsla av Kristianstad, bland annat med en tydlig referens till IFK Kristianstad. Även berättarrösten har en tydlig nordskånsk klang. Felix NordhDen tillhör Felix Nordh, som för en stor yngre målgrupp är en känd profil hos Youtubeproducenterna Monte Fjanton och serien Felix recenserar.

Liksom i Melodifestivalen kommer expertröster att vägas samman med svenska folkets röster. Under perioden 11–17 september är röstningen öppen på svenskadesignpriset.se. Prisutdelningen äger rum i Göteborg den 19 oktober.

 

 

Kontakt

Renhållningen Kristianstad: Mathilda Gylling, kommunikatör.
Tel: 073-313 56 97. Mejl: mathilda.gylling@kristianstad.se

Yellow Kid: Joakim Lindhé, producent.
Tel: 070-953 10 33. Mejl: joakim@yellowkid.se