Årets Avfallsbehandlare 2015

Renhållningen Kristianstad är Årets Avfallsbehandlare i Sverige. Onsdagen den 25 november tog vi emot branschens förstapris vid Återvinningsgalan i Göteborg.

image

Fotograf: Carl-Magnus Johansson

Helt fantastiskt att vi fått detta pris, vilket erkännande. Renhållningen Kristianstad har under många år arbetat för att utveckla och modernisera avfallshanteringen med fokus på miljö, effektivitet och ekonomi. Min personal har gjort ett enastående arbete med att utveckla bolaget de senaste åren. Detta pris är ett bevis på att vi lyckats och att vi är på rätt väg. Nu ska vi fortsätta utveckla vår verksamhet för att nå vår vision bäst i Sverige 2020. – Johan Karlsvärd, VD

Motiveringen till att Renhållningen Kristianstad fick priset lyder:

”Årets Avfallsbehandlare har en stor ambition och högt uppsatta mål för en hållbar avfallshantering. Allt från en helt fossilfri fordonsflotta och moderna återvinningscentraler till pedagogiskt och konkret informationsarbete. Årets vinnare har satsat stora resurser inom ny teknik och förebyggande information, vilket skapat stor kundnöjdhet.

Dessutom har man som mål att bli ledande i landet inom kommunal avfallshantering om fem år. En aktör som verkligen förtjänar epitetet Årets Avfallsbehandlare 2015.”

Priset delas ut av tidningen Recycling & Miljöteknik i samarbete med Avfall Sverige, Återvinningsindustrierna ÅI, Elmia Avfall & Återvinning och Scanvaegt systems.

Swedish Recycling Awards har delats ut av branschenrec-logo sedan 2007. Renhållningen Kristianstad var en av tre finalisterna i kategorin Årets avfallsbehandlare. Vår VD Johan Karlsvärd, Avfallsingenjör Fredrik Holmer och Informatör Mathilda Gylling fick ta emot förstapriset vid Återvinningsgalan i Göteborg.